Amaretti

mat og drikke

Tekst og foto: Thea Marie Dolva

Disse lager jeg hvert år til jul, men de er så gode og anvendelige, at de like gjerne kan bakes og serveres hele året! 

Det går på et blunk (men den må hvile en time i kjøleskap) og smaker helt fantastisk og ekte italiensk, likøren og mandelessensen gir den et eksklusivt preg.

I bunnen av artikkelen finner du link til en svært god kake av mandelmel og hvit sjokolade. 

Ingredienser

  • 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 200 g sukker
  • 45 g eggehviter
  • 2 ss Amaretto-likør
  • 10 dråper bittermandelessens
  • Melis til pynt


Fremgangsmåte

  • Bland mandelmel og sukker i en bolle.
  • Pisk eggehvitene stive. Tilsett mandelessens og Amaretto i de piskede eggehvitene.
  • Vend eggehviteblandingen forsiktig inn i de tørre ingrediensene til du får en myk og lett klissete deig.
  • Om nødvendig kan du tilsette litt mer mandelmel, men deigen skal fortsatt være fuktig.
  • Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i 1 time, slik at den blir fastere.
  • Form små kuler på ca. 15 g og rull dem i melis.
  • Legg kulene på et stekebrett dekket med bakepapir.Stek i over- og undervarme midt i ovnen på 150 °C i ca. 25 minutter.

Det er helt normalt at amarettiene sprekker opp under stekingen.

Avkjøl amarettiene på rist.


Er dette tidenes beste kake?  Den er laget med mandelmel, hvit sjokolade, likør og hint av sitron

Er du ny her og vil motta e-post når vi publiserer nye reisetips?